WAYNE DYER: HEMELS EN SPRINGLEVEND!

‘If you change the way you look at things, the things you look at change’ *

Eén van mijn favoriete quotes van mijn grootste inspirator Dr. Wayne Dyer. Vandaag is het precies twee jaar geleden dat deze wereldberoemde motivator, leraar, schrijver en mentor overleed. Helaas verschijnen er dus geen nieuwe boeken of lezingen meer van hem. Maar…zijn wijze lessen zijn springlevend!

fb-omslagfoto-01

Zoals bovenstaande quote: ik streef ernaar om mijn leven te leiden vanuit dit basisprincipe. Als ik mijn manier van kijken naar dingen verander beïnvloedt dat zowel mijn gevoel als gedrag waarmee ik een aangenamer mens ben. Het maakt mij milder, toleranter en ruimdenkender, zowel naar mezelf als naar anderen.

Speels avontuur  
Zo ga ik binnenkort iets doen wat ik kan zien als iets groots en griezelig waarbij de kans op falen groot is. Óf ik kan het zien als een uitdagende nieuwe ervaring. Wat ik precies ga doen houd ik op dit moment nog even voor mezelf 😉.

Toen ik overwoog om deze uitdaging aan te gaan was mijn eerste gedachte er één in de categorie doemdenken. Eentje die ik herken van mezelf: wat als ik het niet kan of fout doe? Daar werd ik super nerveus van.

Na bewust op zoek te gaan naar een andere zienswijze bedacht ik me hoe ik hier ook naar zou kunnen kijken. Namelijk als een nieuwsgierig onbevangen kind die vol enthousiasme in een nieuw avontuur duikt waarbij ‘fout doen’ helemaal niet bestaat! Dat voelde direct een heel stuk lichter en bracht het speelse gevoel in mij naar boven.

Morgen, 31 augustus, hobbel ik precies 45 jaar rond op deze schitterende wereld. Wellicht zit ik op de helft van mijn leven of misschien ben ik dat punt al lang voorbij. Wie zal het zeggen? Mijn ultieme droom is in elk geval om met mijn bestaan bij te dragen aan een wereld waarin mensen wat milder en verdraagzamer zijn voor zichzelf en voor anderen.

Durf jij de uitdaging aan te gaan?
Ik daag je daarom uit om één hele dag, vanaf het moment dat je wakker wordt totdat je gaat slapen niet te oordelen over jezelf, een ander of een situatie! En, als je merkt dat je dat wel doet (wat gegarandeerd gebeurt 😉) dit puur op te merken en bewust te bedenken hoe je er anders naar zou kunnen kijken. Hoe voelt het om die andere gedachte over dezelfde situatie te hebben?

Inspireer mij en anderen en deel jouw ervaring hieronder! En besef dat je het niet goed of fout kunt doen: je hebt puur een ervaring.

* ‘Als je de manier waarop je naar de dingen kijkt verandert, veranderen de dingen waar je naar kijkt’

5 gedachtes over “WAYNE DYER: HEMELS EN SPRINGLEVEND!

 1. SUPER!! Maak het vooral speels en licht ;-)

  Merk je dat je jezelf veroordeelt, omdat je iets of iemand veroordeelt? Schitterend! Dat betekent dat je bewust aan het worden bent! Glimlach om jezelf zoals je dat doet als je een baby’tje ziet oefenen met het grijpen van een speeltje.

  Like

 2. Wat een duidelijk verhaal zeg!
  Ik ga de uitdaging aan.
  Ben benieuwd hoe dat is….
  Later mijn ervaringen hiermee.
  groetjes,
  Antoinette

  Geliked door 1 persoon

 3. Hi Else,

  Wat bijzonder om te horen dat hij voor jou ook zo belangrijk is geweest!

  Ik vind persoonlijk ‘Inspiratie, je ultieme roeping’ inspirerend (kan bijna niet anders met zo een titel ;-) Dat boek heeft mij een flinke eind op weg geholpen en ligt nu nog altijd ter inspiratie naast mijn bureau.

  Verder is ‘STOP! geen excuses meer’ een favoriet. Lekker praktisch boek.

  En zijn biografie ‘De cirkel is rond’ is ook echt een aanrader. Daarin vertelt Wayne over tientallen gebeurtenissen in zijn leven vanaf zijn geboorte tot vlak voor zijn dood. In elk hoofdstuk beschrijft hij een situatie zoals hij zich voordeed. Het laatste deel van elk hoofstuk eindigt met de subtitel ‘de cirkel is rond’ waarbij hij de les die hij mocht leren op dat moment of achteraf, beschrijft.

  Ik heb nog veel meer leesvoer van deze prachtige man in huis (ook boeken waar ik nog niet aan toe ben gekomen) maar dit zijn nu mijn 3 favorieten.

  Veel leesplezier!!

  Liefs,
  Savannah

  Like

 4. Hoi Savannah,
  het boek Niet Morgen, maar Nu van Wayne Dyer is voor mij zeer belangrijk geweest voor de start van mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik herinner me dat ik het boek toen vaak pakte als ik me slecht voelde en dat door wat ik las in het boek mijn gevoel geheel kon veranderen ten positieve. Ook dus door op een andere manier te kijken naar wat er speelde. Nu heb ik de beschikking over een snellere manier om mijn gevoelens te veranderen, waardoor mijn perceptie op de dingen verandert. Dus weer heel herkenbaar de quote.
  Ik heb het boek een keer uitgeleend en niet teruggekregen. Ik wil het wel weer eens gaan kopen en herlezen. Welke boeken van hem vind jij vooral inspirerend?
  Lieve groet, Else

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s