KORTSTE DAG IN ZICHT! Mijn hersenspinsels…

Heerlijk: de kortste dag staat weer voor de deur en daarna gaan we weer lengen. Daar word ik altijd zo blij van!

Ik weet dat het puur psychisch is: de dag erna scheelt het misschien één minuut, maar alleen het idee al dat we ‘de goede kant op gaan’ stemt me gelukkig! Een prachtig voorbeeld van de KRACHT van GEDACHTEN. Zelfs de betekenis van mijn uitspraak dat we ‘de goede kant op gaan’ is puur míjn beleving: ik ervaar daglicht als een verrijking.

Gedachten en met name mijn geloof in deze hersenspinsels hebben invloed op hoe ik mij voel. In dit geval is de uitwerking gunstig: ik voel me lekker bij het vooruitzicht van meer licht-uren op een dag. Maar gedachten kunnen ook averechts werken.

Invloed van gedachten
Ben jij je bewust hoe belangrijk GEDACHTEN zijn? Hoeveel INVLOED gedachten hebben OP JE GEVOEL en op wat je ziet?

Zoom eens in op je eigen gedachten…

Als dit nieuw voor je is dan geeft onderstaand kortdurend experiment een mogelijkheid om het zelf te ervaren.

Bedenk een onaangename situatie: ontslag krijgen/huis uit moeten vanwege schulden/ernstig ziek kind/etc. Neem ongeveer een halve minuut de tijd om je dit levendig voor te stellen. Voel wat dit met je doet.

Bedenk nu een geweldige situatie: aangenomen worden in de baan die je dolgraag wilt/je droomhuis betrekken/bruiloft van je kind/etc. Neem weer een halve minuut de tijd om je dit zo levendig mogelijk voor te stellen. Voel wat dit met je doet.

Kun je het verschil voelen? Beide situaties zijn hier en nu niet aan de orde. Je bent gewoon waar je nu bent. En toch voelde je je in het eerste gedachte-experiment waarschijnlijk onprettig en in het tweede een stuk vrolijker. Puur door erover te DENKEN!

Kun je je voorstellen wat gedachten met je gevoel kunnen doen?! Gedachten bepalen wat je aantrekt in je leven. Eén keer een bepaalde gedachte denken of zeggen is niet gelijk een probleem. Maar als het gevoel dat bij de gedachte hoort continu op de achtergrond leeft, zal je steeds meer bewijzen zien van wat je (onbewust) denkt.

Hardop denken
Praten is ook een vorm van gedachten: je spreekt ze alleen hardop uit. Let de komende tijd eens op wat je mensen hoort zeggen. In de trein, op je werk, in een restaurant, in de stad. Soms hoor je iemand zeggen: ‘ik heb altijd tijd tekort’, ‘ik kom altijd te laat’, ‘ik kan bijna nooit zitten in de trein’ etc.

Stel je nu voor dat, wat die ander zegt, direct waarheid zou worden. Welke ervaring denk je dat diegene creëert? En hoe wenselijk is dat? Als je gaat letten op wat je om je heen hoort, zal je jezelf ook gaan ‘betrappen’ op wat je denkt en zegt…

Uitdaging
Hoor je jezelf steeds zeggen dat je ‘altijd te laat bent’? Dan zal dat vast ook regelmatig gebeuren. Stel je nu eens voor hoe het zou zijn als je altijd ruim op tijd bent. Hoe voelt dat?

Ik daag je uit om één ‘niet wenselijke’ gedachte uit te kiezen die je jezelf steeds weer hoort denken/zeggen. Elke keer dat je jezelf betrapt op deze gedachte STOP je jezelf en bedenk je wat je wél wilt. Stel het je levendig voor en richt je aandacht op hoe dát voelt.

Hoe vaker je focust op wat je wel wilt, hoe meer je zelf de bewijzen zult creëren.

 

Wil je weten wanneer ik een nieuwe vlog of blog publiceer? Klik op volgen.

 

Je vult dan je e-mailadres in, krijgt een link in je mail om te bevestigen dat je op de hoogte wilt blijven en zodra ik iets publiceer krijg je een mailtje. Zo simpel is het ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s